Recept

Recept

Här kommer inom kort fler recept från tidningen Koloniträdgården.

Recept från Koloniträdgården

Kronärtskocka
4 portioner

4 stycken kronärtskockor
8 skivor citron
Dessutom behövs ett snöre

Bind ihop skockan med en citronskiva ovanpå och en i botten, för att skockan inte ska missfärgas.
Koka upp välsaltat vatten i en stor kastrull, lägg ner skockorna och låt dem koka
tills du kan dra av ett blad. Koktiden är ca 50 minuter. Tag upp skockorna med en hålslev, lägg på hushållspapper för att torka, klipp bort snöret och kasta citronskivorna.
Serveras med dill- och citronsmör.

Dill- och citronsmör
400 gr rumstempererat smör
½ msk Rivet citronskal
1 ½ msk färskpressad citron
1 tsk salt
½ tsk malen svartpeppar
4 msk finhackad dill

Lägg smöret i en matberedare med visp. Torka av citronen med fuktat papper, riv citronskalet på fina sidan av rivjärnet så det blir ½ matsked skal, pressa citronen, blanda ner detta i smöret tillsammans salt och malen svartpeppar, vispa så smöret blir vitt. Blanda till sist ner den finhackade dillen