Cafésamtal lördagen 27 mars

10.00 Välkommen till vår monter!

10.15   Hur är det att vara kolonist och odla i förening? Diskutera med Helena Westerling och Pierre Gräff, ansvariga för medlemsfrågor på förbundet.

11.00   Vegetativ förökning – få fler växter enkelt och billigt! Eva Rönnblom, illustratör, trädgårdsexpert och medverkande i Koloniträdgården, visar och förklarar hur du ska göra för att lyckas med sticklingar och andra former av vegetativ förökning.

11.45   Så här gjorde vi – Framgångsrecept för miljödiplomering. Kolonisten Lovisa Olsson, Älvtomta koloniförening Örebro, delar med sig av sina tips och trix för att komma igång med miljödiplomeringen.

12.30   Få ut mer på liten yta ‒ Farbror Grön, odlingsprofil och medverkande i Koloniträdgården, berättar hur du kan sprida ut odlandet och sudda ut säsongernas gränser. Om att serieodla, odla tätt, samplantera och andra smarta tips.

13.15   Fler koloniområden behövs ‒ Träffa Örjan Sjödin, förbundsordförande, och prata om vad vi kan göra för att fler nya områden ska byggas och hör honom berätta hur man arbetar i Stockholms Koloniträdgårdar med denna fråga.

 

14.00   Havskolonier, vad är det?  Malin Lobell, konstnär, odlare och medverkande i Koloniträdgården berättar om sitt nystartade samarbetsprojekt med konstnärskollegan Janna Holmstedt och marinbiologerna Maria Bodin, Tjärnö marina labb och Cecilia Wibjörn, Skärgårdsstiftelsen, Stockholms skärgård.

14.45   Planera och skapa en härlig trädgård ‒ Att utgå från platsens förutsättningar och att genom smarta val av växter och ätbart, få en hållbar odling där både du och insekter och maskar trivs. Om detta pratar Maria Andersson, trädgårdsdesigner, kolonist och medverkande i Koloniträdgården.

15.30   Fika med kolonist ‒ Hållbar koloniträdgård Karin Arver, Årstafältet Landskapsarkitekt som nästan bara odlar ätbart, men tycker att det vackra är lika viktigt som det praktiska. Kommer att prata om att anlägga en koloniträdgård från scratch, att hushålla med resurser i trädgården (bl.a. genom att kompostera och använda bokashi), att odla i harmoni med naturen och lite om vilka växter som växer på min lott (bland annat drygt 17 olika sorters ätbara bär)

16.00 Tack för idag! Vi ses i morgon igen.

Med reservation för ändringar.

Tips!

Få ut mer på liten yta Johannes Wätterbäck/ Farbror Grön, odlingsprofil och medverkande i Koloniträdgården, berättar hur du kan sprida ut odlandet och sudda ut säsongernas gränser. Om att serieodla, odla tätt, samplantera och andra smarta tips.

Klockan 12:30 i vår digitala monter