Regioner & föreningar

Regioner & föreningar

Koloniträdgårdsförbundet har 229 medlemsföreningar runt om i landet, från Kalix i norr till Ystad i söder, med totalt över 23 000 kolonister. Alla koloniföreningar kan ansluta sig till förbundet och dra nytta av medlemskapet och samtidigt bidra till att förstärka och utveckla koloni­trädgårds­verksamheten i hela landet.

Koloniträdgårdsförbundet är indelat i 16 regioner runt om i landet. Regionerna bevakar regionala intressen, så som att värva nya medlemsföreningar, skapa gemenskap och erfarenhetsutbyte mellan föreningar, stimulera till studier om odling och ordnar lokal odlingsrådgivning. En annan viktig uppgift är också att påverka kommunerna att anlägga nya koloniområden och förhindra nedläggning av befintliga.

En förening kan inte vara med i en region utan att vara medlem i Koloniträdgårdsförbundet och tvärtom.

Är du intresserad av att bli kolonist? 
Via regionerna nedan hittar du de föreningar som ligger närmast där du bor. Kontaktuppgifter till föreningarna får du via kartfunktionen (klart vid årsskiftet 2020) om du scrollar ner på sidan. Du kan också gå in på regionernas hemsida och hitta kontaktuppgifter till föreningarna där.

För att se vilka föreningar som ingår i respektive region, klicka upp kartan till helskärmsläge, så kommer respektive förening upp vänster om kartan. Om du inte ser några färgnoteringar på just din region, kan du behöva kryssa i rutan till vänster om regionnamnet. Om du kryssar i alla våra regioner, ser du alla våra föreningar.

Kontakta din region

Hitta din närmaste förening på kartan

Klicka på kartan för att se var din närmaste medlemsförening ligger.