Webbinarier

Hösten 2023 ordnar vi fyra webbinarier som vi hoppas ska ge kunskap, nya idéer och väcka odlingslusten. Vi tar en närmare titt på kompostering, möjligheter och utmaningar med olika metoder och vi lär oss mer om hur vi bättre kan lagra och hantera vår skörd.

Alla webbinarier sänds kl. 18 via Teams. De spelas även in och kan ses i efterhand under en begränsad tid.

Föreläsningarna arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet. Du behöver varken ladda ner programmet eller logga in eller anmäla dig. 

Inspelade föreläsningar från tidigare webbinarium går att se här>>
____________________

15/11

Lär känna dina växter bättre

Med grundläggande kunskaper i botanik; om växternas olika familjer, släkten och arter och varför de har grupperats detta sätt, kan du bättre förstå dina växter. Även i de latinska (vetenskapliga) namnen finns intressant och ofta användbar kunskap att hämta.

Föreläsare: Gunnar Björndahl, lektor i biologi och naturkunskap

Länk: https://u.to/_OzlHw

Ladda ner material från Gunnar Björndahl här:

Kort om växtrikets indelning>>

Familjelista>>

Namnlista>>
___________________

INSTÄLLD: 14/12 Fruktträd på lotten

Bli inspirerad att testa ympning och spaljering, två roliga sätt att få plats med flera olika sorters frukt på lotten. Du får också veta hur du beskär ditt nyinköpta fruktträd och hur du undviker de vanligaste beskärningsfelen. Dessutom tips på äppel-/ päronsorter och en mängd andra råd om beskärning och fruktodling.


Föreläsare:
Sven Plasgård, trädgårdslärare och erfaren pomolog med Sveriges största samling av spaljerade päron.

Vi återkommer om nytt datum.

_____________________

Evenemangen är kostnadsfria och du behöver inte uppge ditt kortnummer. Det har cirkulerat en del felaktiga länkar på Facebook som vill få dig att betala, gör inte det. Du har då klickat på en felaktig länk som försöker sig på bedrägeri. Har du blivit lurad – polisanmäl